Felismerve az automatizálásban rejlő potenciált, új magyar partner csatlakozott ügyfelünk, az együttműködő robotok gyártásában piacvezető Universal Robots hazai forgalmazóihoz.

Az ipari robottechnológiával foglalkozó Robot-X Hungary Kft. már 2006-os megalakulásakor célként tűzte ki, hogy a leginnovatívabb, legkorszerűbb megoldásokat nyújtja ügyfeleinek. A siker és a fejlődés gyorsan jött, egy évvel a megalakulást követően máig töretlen növekedésnek indult a vállalat. Mindehhez természetesen a megfelelő piaci folyamatok, az automatizálás iránti növekvő igény is hozzájárult. „Megalakulásunk óta a piaci igényeket figyelembe véve szélesítjük tevékenységi körünket. 2011-től komplett automatizált gyártó- és szerelősorok tervezésével, kivitelezésével is foglalkozunk, szolgáltatásaink a gyártásautomatizálás legfontosabb spektrumaira terjednek ki. Vállalati filozófiánk, hogy az innováció bennünk él, csak törekedni kell rá, hogy kihozzuk magunkból. Ehhez tökéletesen illeszkedik együttműködésünk a Universal Robots-szal, amely a kollaboratív robotok gyártásában jelentős piacrészesedéssel rendelkezik.” – mondta el Lőrincz Gergely, a Robot-X Hungary Kft. ügyvezetője.

A dán robotgyártó 2008-ban értékesítette első olyan ipari robotját, amely képes biztonságosan dolgozni közvetlenül az emberi alkalmazottak mellett, és egyből az ipari automatizálás úttörőjévé vált. Világszerte 55 országban van jelen, hazánkban is egyre erősödő piaci szereplőként tarják számon. „Előrejelzések szerint az együttműködő robotok piaca háromszorosára fog növekedni a következő 6 évben. Ebből a dinamikus fejlődésből Közép-Kelet-Európa, így Magyarország is kiveszi a részét. Örömmel köszöntjük partnereink körében a Robot-X Hungary Kft-t, és bízunk abban, hogy az együttműködés a kölcsönös fejlődést szolgálja majd.” – köszöntötte partnerét a Universal Robots közép-kelet-európai vezérigazgatója, Slavoj Musilek. Az új magyar forgalmazó a lépéssel nem csak saját, de a dán robotikai óriás hazai piaci pozícióját is megerősítette.

A Universal Robots magyarországi kommunikációját pr-ügynökségünk intenzív sajtókommunikációval, események szervezésével támogatja.




Kapcsolodó hírek