Egyre több szülő és nevelő vallja azt az elvet, hogy a környezetbarát szemléletmód kialakítását már egészen kis korban el kell kezdeni. Ebben nem érthetnék jobban egyet velük.

Különösen fontos ez a városban élő, nevelkedő gyermekek esetében, ahol kevesebb a lehetőség arra, hogy természetes élőhelyükön figyelhessék meg az őket körülvevő állat- és növényvilágot. A Váci Kisvác-Középvárosi Óvoda Csányi krt-i tagóvodája ügyfelünk, a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázata keretében 2015-ben nyert finanszírozást egy interaktív tanösvény kialakítására, ahol a gyermekek megismerhetik a környezetünkre jellemző élővilágot és a tájegység tipikus növény- és állatfajait. A Madarak és fák napja alkalmából most egy játékos, a rendelkezésre álló infrastrukturális lehetőségeket maximálisan és ötletesen kihasználó programot szerveztek az ovisok részére, amelyen a DDC is részt vett.

Az óvoda törekvése kiváló példája annak, hogy kreativitással és elkötelezettséggel egy-egy meglévő vagy éppen megvalósuló infrastrukturális fejlesztésnek hogyan lehet hosszú távon izgalmas, megújuló célt és rendeltetést adni.

A Duna-Dráva Cement Kft. munkáját a projekt során sajtó- és közösségi média kommunikáció szervezésével támogattuk. Társadalmi felelősségvállalási programjuk szervezésében és lebonyolításában évek óta szerepet vállalunk.




Kapcsolodó hírek