Új turisztikai régiót rajzolhatunk fel Magyarország térképére: Fejér megye északi településeinek összefogásával elindult a Pannónia Szíve program.

A kéttucat részt vevő település közös erővel – és pr-ügynökségünk segítségével – az idegenforgalomban keresi a kitörési lehetőséget. Az első kapavágás Etyeken történik majd.

Három település – Bicske, Vál és Martonvásár – polgármesterei néhány hónapja úgy döntöttek, hogy összehangolják a fejlesztési elképzeléseiket és közösen próbálnak meg javítani a településük helyzetén. Az ötlet annyira sikeres lett, hogy hamarosan más önkormányzatok is csatlakoztak, megyei és kormányzati területfejlesztési hivatalok is felkarolták az elképzelést.Megszületett a Pannónia Szíve program.

A térség római kori gyökereire is visszautaló névadással a részt vevő települések arra törekednek, hogy országosan ismertté tegyék a régiót. A fejlesztések listáján a meglévő adottságok jobb kihasználása, a közlekedési és a kommunális infrastruktúra fejlesztése és konkrét turisztikai célú beruházások is szerepelnek. Az első lépés az etyeki Gasztrosétány megújítása és egy kapcsolódó kerékpárút elkészítése, amelynek kommunikációs feladatait pr-ügynökségünk látja el. A fővároshoz legközelebb fekvő borvidék híres pincesora végre megfelelő színvonalú utat és közműveket kap, ráadásul közvetlenül rácsatlakozik a Duna menti transzeurópai kerékpárútra.

A pr-ügynökségünkre váró teendők listája tekintélyes: önálló weboldalt kap a Pannónia Szíve program és az etyeki beruházás is. Tucatnyi rendezvényt szervezünk, kiadványok, szóróanyagok készülnek. Lesz online játék kisebb nyereményekért a nagyközönségnek és az egész tavaszi féléven áthúzódó, többfordulós vetélkedő a környékbeli általános iskolásoknak. És természetesen a sajtómunka és az egyéb „klasszikus” pr-feladatok sem hiányozhatnak.




Kapcsolodó hírek