A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében idén másodszor utazza be az országot a TechCsajok rendezvénysorozat. A pécsi esemény főtámogatója PR-ügynökségünk partnere, a Hauni Hungaria volt.

Magyarországon a felsőoktatásban tanuló hallgatók több mint fele lány, de a műszaki és természettudományos szakirányokon többnyire a 20%-ot sem éri el a részesedésük. Ugyanezt a helyzetet tapasztalhatjuk a középszintű szakképzésben is. Ennek következtében a pályán dolgozó szakemberek körében is nagyon kevés nővel találkozhatunk.

Pedig alapvetően hiányszakmákról van szó, amelyekben izgalmas kihívások, jó kereseti és karrierlehetőségek várják a végzetteket. Ügyfelünk, a Hauni Hungaria a megye egyik legnagyobb, többségében műszaki szakembereket alkalmazó munkaadójaként prioritásként kezeli, hogy minél többen válasszanak ilyen pályát, ezért a TechCsajok pécsi rendezvényén is főtámogatóként szerepeltek. A programon bemutatkozó cégek a műszaki szakmák látványos oldalát vonultatták fel irányítható robotokkal, digitális eszközökkel és sok más kipróbálható berendezéssel.

PR-ügyönkségünk feladata ezúttal a rendezvényhez kapcsolódó sajtókommunikáció lebonyolítása, a megjelenítések összegyűjtése és értékelése volt.