Rendhagyó fizikaórával és ismeretterjesztő élményprogramokkal ünnepelte az idei távhőszolgáltatás napját PR-ügynökségünk pécsi partnere, a PÉTÁV Kft.

Öt évvel ezelőtt kezdeményezte a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége, hogy a tagvállalatok minden tavasszal, a fűtési időszak vége felé ünnepeljék meg a távhőszolgáltatás napját. Ezzel is felhívva a figyelmet erre a 21. századi körülmények között is korszerű és környezetbarát hőellátási módra.

Hagyományos partnerünk, a PÉTÁV Kft. a kezdetektől csatlakozott a kezdeményezéshez. PR-ügynökségünkkel együttműködve minden évben más típusú akciókkal, más korcsoportot szólítanak meg. Idén a pécsi általános iskolák felső tagozatosainak szerveztünk élményprogramot a távhőcég székházában. A közel kétszáz résztvevő diák elsőként a Varázsóra izgalmas fizikai kísérleteit láthatta, ahol többek között a hővezetés, a lángfestés és az elektromosság voltak a témák, de előkerült egy kis folyékony nitrogén is. A program második felében a laikusok elől elzárt távfűtési létesítményeket járták be, köztük a város hőellátását koordináló mérnöki szolgálatot és a hőközpontot.

A távhőszolgáltatás napja és a kapcsolódó programelemek kitalálásában, szervezésében és helyszíni koordinálásban is aktívan részt vettek PR-ügynökségünk munkatársai. A rendezvényről videó és képgaléria is készült.




Kapcsolodó hírek