Elindult a diákoknak szóló Nagy Magyar Filmteszt, mely a Magyar Nemzeti Filmalappal együttműködve jött létre. A DUE népszerű tesztsorozata idén újdonságként a magyar filmtörténet meghatározó alkotásait felvonultató kérdéssorozattal indul. A játékos megmérettetésen túl a magyar filmek legjobb ismerői értékes nyereményekkel is gazdagodnak majd.

A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlik, a legügyesebbek pedig továbbjuthatnak a későbbi fordulókra. A tesztet bárki kitöltheti, de a versenyben csak a 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt.

A tesztek célja egyrészt a klasszikus és új magyar filmek népszerűsítése, valamint a fiatalok filmes ismereteinek bővítése. Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető november 15-től egészen 2018. január 31-ig, így gyakorlatilag bárhol, bármikor kitölthető.

Érdemes lesz próbálkozni, hiszen a döntő szokás szerint igazi izgalmakat tartogat: élő helyszínen, közönség előtt szerepelve lehet bizonyítani a tudást.  Az esemény a 2018. február 28-án, a Magyar Filmhét programsorozat előtt zajlik majd, változatos programmal, sztárvendégekkel, a filmes szakma kiválóságaival. Az értékes fődíjakon túl a játékosok megnézhetik a Filmhét egyik exkluzív bemutatóját is.

Ügynökségünk a DUE tesztek média megjelenéseit intézi!




Kapcsolodó hírek