A Pécsi Tudományegyetem újonnan szerveződő 3D kutatóközpontját képviselve a FERLING pr-ügynökség is részt vett a Szamárfül Fesztiválon.

A háromdimenziós nyomtatás több mint negyed évszázada létező technológia, amely az elmúlt években rohamos fejlődésnek indult. Szinte bármilyen forma és alakzat előállítható gyorsan és egyszerűen műanyagokból, vagy már akár fémből is. A felhasználási területek az egészségügytől az iparig terjednek, elsősorban kisszériás alkatrészek és prototípusok előállítására ideális megoldás.

A pr-ügynökségünket megbízó Pécsi Tudományegyetem saját 3D kutatóközpontot hozott létre a városban. Vizsgálják a nyomtatási eljárások alkalmazásának további lehetőségeit, másrészt az egyetem és cégek megrendeléseit is teljesítik. A központ nagy teljesítményű, professzionális nyomtatóinak kihasználásához külső megbízásokra is szükség lesz, ezért pr-ügynökségünk közreműködésével kommunikációs kampányt indítottak az ismertségük növelése érdekében.

Ennek része volt a hagyományos Szamárfül Családi Fesztiválon való részvétel a Zsolnay-negyedben, amelyet pr-ügynökségünk szervezéssel és helyszíni jelenléttel is segített. A háromnapos programon az érdeklődők nem csak különféle nyomtatott tárgyakat, hanem egy nyomtatóberendezést is láthattak működés közben. A standon a laikusok mellett szerencsére több potenciális partner is megfordult.