Épületgépészeti technológiák műszaki részleteit is érdekessé lehet tenni a nagyközönség számára. Erről szól a PÉTÁV Kft. PR ügynökségünk segítségével kialakított bemutató hőközpontja.

Majdnem minden második pécsi távfűtéses lakásban él, de csak kevesen tudják közülük, hogyan működik a szobáikba meleget varázsoló technológia. Az érdeklődés azonban egyértelműen növekszik, évente több százan szeretnének betekinteni a kulisszák mögé. Ehhez mostantól minden feltétel adott a városi távhőcég, a PÉTÁV Kft. központi telephelyén.

A társaság felújította és PR ügynökségünk támogatásával látogathatóvá alakította át a Tüzér utcai székház hőközpontját. Ez a 0-24 órában üzemelő ipari létesítmény készít az erőműből érkező, egy hideg téli napon száz foknál is magasabb hőmérsékletű forróvízből kellemesen meleg fűtővizet a radiátorokba és használati melegvizet a csapokba.

Bár minden távfűtött épületben működik egy ilyen berendezés, külsősök számára alapesetben nem látogatható. Itt azonban a PÉTÁV mérnökeinek vezetésével működés közben ismerhetőek meg a modern eszközök.

Mindehhez látványos grafikai megoldások és élményelemek párosulnak. A látogatók színes ábrákon követhetik a pécsi távfűtés múltját és jelenét. Megismerhetik a város fontosabb távfűtött épületeit, az otthonaikban működő különféle berendezések feladatait, láthatnak évtizedekkel ezelőtt használt eszközöket – köztük egy kétmázsás, „hordozható” hegesztőberendezést. A teljes grafikai tervezést, gyártást és a látványelemek kivitelezését PR ügynökségünk munkatársai és partnerei végezték.

A hőközpont csak csoportosan, előzetes bejelentkezést követően látogatható. Regisztrálni a PÉTÁV honlapján, a PR ügynökségünk digital üzletága által fejlesztett felületen keresztül lehet. Ha éppen nincsen szabad időpont, akkor sem kell lemondani az élményről: az ugyancsak általunk készített virtuális sétával otthonról is bejárható a létesítmény.