A Körber Hungária 1 híján 30 éve van jelen Pécsett és napjainkban a régió egyik vezető vállalata. Közel 1200 magasan képzett szakemberükkel az egyedi gépgyártás műszaki élvonalát képviselik. Ahol ilyen rengetegen dolgoznak, ott van lehetőség nagyot alkotni: például évente több ezer munkaórát fordítani a közösség segítésére egy önkéntes program keretein belül.

A Körber a munkatársak javaslatai alapján választja ki a helyeket, ahol önkéntes munkát végeznek majd, ráadásul az ajánló kollégák később a szervezésben és a lebonyolításban kulcsszerepet kapó projektmenedzserekké válnak. Az önkéntes napok lokációja lehet óvoda, iskola, állatmenhely, horgásztó vagy akár állatkert is, ahol magaságyást készítenek, festenek, virágokat ültetnek, csavaroznak, hegesztenek, betonoznak vagy ha kell, felújítanak egy egész könyvtárat. A Körber minden segítséget megad a sikerhez: biztosítja a szükséges eszközöket, anyagokat és az ételt-italt, amíg a munka zajlik. Idén összesen 9 helyszínen 25 projekt valósult meg, ezzel megdöntve az előző öt év rekordját.

Ezzel a remek kezdeményezéssel a pécsi gyár csapata megnyerte a cégcsoport első számú belső elismerését, a Körber Awardot az ESG kategóriában. A díjat a Körber Leadership Meeting zárórendezvényén, Münchenben vehették át. Gratulálunk az elismeréshez!

Ahogyan LinkedIn profiljukon is írják:

„Az alulról jövő kezdeményezés célja, hogy a kollégák, barátaik, családtagjaik és a helyi közösség bevonásával a környezetünk megszépítése mellett szemléletet formáljuk. Így tehát nem csak padokat festünk, hanem megváltoztatjuk a világot!”

Az önkéntes napokról a Körber a FERLING DESIGN és PR üzletágával közösen kiállítást szervezett a pécsi Árkád bevásárlóközpontban, ami október 16. és 31. között tekinthető meg a földszinti folyosón. Láthatóak lesznek az önkéntes napokon készült fotók, valamint azt is megtudhatjuk, hogy mennyi szelet pizza fogyott el a munka során.