Helyi ételspecialitások, kiállítás és népművészeti műsor is volt a Gasztrosétány és kapcsolódó fejlesztések nevű projekt pr-ügynökségünk által szervezett nyitórendezvényén, Etyeken.

Építkezésből nemzetnek még kára nem származott – idézte Andrássy Gyula dualizmus-kori kormányfőt Tessely Zoltán, a térségért felelős miniszterelnöki biztos az Etyeki Gasztrosétány és a kapcsolódó fejlesztések nevet viselő projekt nyitórendezvényén. A térségi polgármesterekből, a Fejér megyei közigazgatás vezetőiből és a projektben eddig szerephez jutó cégek képviselőiből álló, mintegy félszáz fős közönség előtt megtartott ünnepség szónokai hangsúlyozták, a számos elemből álló nagyszabású fejlesztés-sorozat Etyek jövője szempontjából meghatározó lehet.


A jövő év közepéig a falu több pontján is közműhálózat-bővítésre és útépítésekre kerül sor, rendezvényhelyszín létesül a Körpincénél, közösségi tér pedig a falu központjában lévő Magyar-kútnál. Megnyílik majd az 1946-ban elüldözött német lakosok előtt tisztelgő Kitelepítettek Magyarországi Emlékháza és kerékpárút is épül Etyekről Bicskén át Tarjánba. A beruházás-sorozat egy nagyobb volumenű program, a Fejér megye északi részének több tucat települését érintő Pannónia Szíve része.


Pr-ügynökségünk a teljes projekt kommunikációs feladataiért felelős, így az ünnepség szervezéséről is mi gondoskodtunk. A rendezvény egyediségét a helyszínül szolgáló könyvtárban berendezett helytörténeti kiállítás, az etyeki általános iskola diákjai által adott zenés népművészeti műsor és a helyi termelők specialitásaiból összeállított svédasztalos vendéglátás adta. Az eseményre ügynökségünk egyedi tervezésű kiadvánnyal készült, amely egyben a Pannónia Szíve program vizuális arculatának első nyilvános debütálása is volt.




Kapcsolodó hírek