A pécsi egyetem kommunikáció szakos hallgatói előtt beszélt a PR-szakmáról és érdekesebb ügynökségi projektjeinkről Sebők János kollégánk.

A PTE bölcsészkarának kommunikáció tanszékével több mint egy évtizedre nyúlik vissza PR ügynökségünk együttműködése. A legújabb fejezet részeként Sebők János kollégánk kapott vendégelőadói felkérést. Az apropót egy olyan kurzus adta, amelyen rendszeresen vendégszerepelnek a tanszék egykori hallgatói, hogy saját szakmai pályafutásukról és jelenlegi munkájukról beszélve megmutassák a diákoknak, milyen sokféle érvényesülési lehetőség áll majd előttük kommunikációs diplomával a zsebükben.

Rövid bemutatkozást követően az előadás fókuszában természetesen maga a PR és gyakorlati alkalmazása állt. Először hazai és nemzetközi esettanulmányokról volt szó, amelyek jó vagy éppen rossz például szolgáltak egy kommunikációs szituáció kezelésére. Majd a PR-es gondolkodásmód és eszköztár bemutatása következett: hogyan születik meg egy projekt a sokszor homályosan körvonalazódó megrendelői elvárásokból, hogyan érdemes a célokat kitűzni, megvalósítani és ami legalább ilyen fontos: az eredményeket mérni. Az előadás utolsó harmadában pedig PR ügynökségünk emlékezetes projektjei közül hallhattak érdekes történeteket egynéhányról a hallgatók.