Idén már második alkalommal csatlakozik ügynökségünk az Amnesty International Hungary által 2019-ben indított Egy Lépéssel Közelebb országos kezdeményezéshez.

Az egyesület kampánya arra kéri a csatlakozó vállalatokat, hogy hozzák nyilvánosságra a náluk dolgozó nők és férfiak órabérének különbségét. A Központi Statisztikai Hivatal 2019-es adatai szerint a férfiak átlagosan bruttó 68 ezer forinttal kerestek többet adott év első felében, mint női munkatársaik. Bár észlelhető némi javulás a béreket illetően, egyes tanulmányok szerint ebben a tempóban 2102-re érhetjük el a bérszakadék eltűnését. A megmozdulásához számos önkormányzat és vállalat csatlakozott már az első évben is.

A program tagjaként, Nemzetközi nőnap alkalmából mi is megosztjuk gondolatainkat ezzel kapcsolatban.

Ügynökségünknél magasabb arányban dolgoznak női munkavállalók, 17 hölggyel büszkélkedhetünk, míg a férfiak létszáma 13 fő. Jelenlétük elengedhetetlen és munkájuk épp olyan fontos, mint férfi munkatársaiké. A FERLING Kft. eredményei átlagosnak mondhatók a mozgalomban résztvevő vállalkozások között. Célunk, hogy a nők és férfiak közötti bérszakadék csökkentéséhez mi is hozzájáruljunk, melynek érdekében igyekszünk évről-évre jobb eredményeket elérni ezen a területen is.

A nagy-britanniai módszertan alapján számolt értékek:

1. Férfi-nő átlag órabér különbség: 19,75%

2. Férfi-nő medián órabér különbség: 12,44 %

3. Fizetési negyedek férfi-nő aránya:

#EgyLépésselKözelebb #NemzetköziNőNap2022