Szülőként ismerős lehet az érzés: a klasszikus mesék, bármennyire is örök érvényű tanulságokat hordoznak, már kevésbé kötik le az éppen most cseperedő gyermekek figyelmét. Hiányzik belőlük az a plusz izgalom és kihívás, ami igazán mozgalmassá tehetné a cselekményt. Aggodalomra semmi ok, a hagyományok és a modern igények ötvözésével nemrég rendkívüli megoldás született.

Az eFairytales interaktív mobilalkalmazásban a klasszikus mesék gyönyörű illusztrációk kíséretében olvashatók és élhetők át újra meg újra. A történeteket tematikus, korosztályra szabott, játékos feladatok egészítik ki, melyek különböző képességek fejlesztését segítik a számolástól a motorikus készségeken, kézügyességen át a memóriáig. Az interaktív mesék által a gyerekek számukra is érdekes tartalmakon keresztül ismerkedhetnek meg a digitális eszközökkel és tanulhatják meg használatuk alapjait. Az applikáció előnye, hogy Android és iOS operációs rendszerről működtethető, illetve angol, német, spanyol, horvát és magyar nyelven is elérhető.

A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program, az Interreg keretei között megvalósuló projekt hatékonyan járul hozzá a határ menti térségben élő gyermekek minőségi neveléséhez azáltal, hogy a fiatalokat naprakészen ismerteti meg a hagyományos mesékkel.

Az applikáció kifejlesztésében a BLUE FACTORY horvát applikáció-fejlesztő cég szakemberein kívül Ferling Szonja illusztrátor és egy gyermekpszichológus is részt vett, aki segített a különböző korcsoportoknak megfelelő játékos feladatok megformálásában. A marketing tevékenységet a Ferling Kft. koordinálta, ennek megvalósítását Horvátországban a BLUE FACTORY segítette.

A projekt záróeseménye a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben megrendezett sajtóbemutató volt, ahol az érdeklődők megismerkedhettek Ferling Szonja illusztrátorral, illetve Matej Sudarral, a projekt horvát koordinátorával és művészeti vezetőjével.

 

Hivatalos projektadatok:

Projekt címe: E-FAIRYTALE - Interaktív alkalmazás fejlesztése közismert tündérmesék alapján

Projekt azonosítója: HUHR/1602/2019-LLP2-001

Projekt időtartama: 2019. december 1 – 2021. július 31.