Egészségnap óvodás gyermekeknek és családjuknak Mohácson, a megújult Selyemgyár Kulturális Negyedben.

Az EFOP 3.9.2-16-2017-00038. tsz. pályázat keretében valósítottuk meg óvodai Egészségnap programunkat, melynek céljaként a játékos tevékenységeken keresztüli egészségtudatos nevelést tűztük ki.

A résztvevőknek lehetőségük nyílt megismerkedni az egészséges életmód és az elsősegélynyújtás alapjaival, a helyes kézmosás módszerével és a minket körülvevő baktériumokkal – mindezt kreatív és játékos módon, kiscsoportos foglalkozások során. A sport és a testmozgás jelentőségéről Béres Alexandra beszélt, aki gyermekekre szabott tornával pezsdítette fel a hangulatot. A napot Tamás Éva Játéktára zárta, ahol a víz éltető erejéről, egészségről és környezetvédelemről tanulhattak az óvodások egy táncos interaktív koncert keretében.

A nap során légvárvilág, kézműves foglalkozások, arcfestés, lufihajtogatás és játszóház is szórakoztatta a résztvevőket.

A program megvalósulását PR csapatunk szervezési és helyszíni munkája mellett a közreműködő partnerek és fellépők, valamint a Mohács-Bár-Homorúd-Sátorhely-Székelyszabar Köznevelési Intézményfenntartó Társulás óvodai pedagógusai segítették.