A Danubiana a magyarországi borpiac egyik legnagyobb szereplője, de gyakran még borkedvelők is értetlenül néznek vissza cégnév hallatán. Ez persze nem véletlen, pedig a tudatos építkezésnek köszönhetően hosszú évek óta a borászat neve védjegy a szuper ár-érték arányra és a biztos minőségre.

Az 1990-ben alapított, német tulajdonú Danubiana a Pannon Borrégió legnagyobb boros cége. A bonyhádi székhelyű borászat évi mintegy 10 millió palackot állít elő (bonyhádi és gyöngyösi) pincészeteiben. Boraik nemcsak innen, hanem a dél-balatoni, a szekszárdi és a villányi borvidékekről is származnak. A legtöbb bort ők exportálják Magyarországról. 

A Danubiana viszonylag szerény ismertségének fő oka, hogy boraik kilencven százalékát exportálják nyugatra, elsősorban a német és a brit, de kanadai, skandináv és más piacokra is. A cég német tulajdonosának eredeti szándéka is ez volt, bár eleinte csak a magyar szőlőt szállították el nyugatra, a kilencvenes években a minőség növelése, és két magyarországi feldolgozó megépítése mellett döntöttek. Így már teljes mértékben „magyar borok” kerülnek a polcokra. Ugyanakkor a társaságnak saját ültetvénye nincs, a környező borvidékek szőlőiből készülnek a borok.

A cég ismertségének növeléséhez ügynökségünk DIGITAL üzletága fejleszt új, korszerű weboldalt.