A Duna-Dráva Cement Kft. évtizedek óta kiemelten kezeli a természeti értékek védelmét, a helyi közösségek és a fiatal generáció támogatását. Immár egy évtizede a FERLING ügynökségi támogatásával, évről-évre megújuló új elemekkel gazdagított társadalmi felelősségvállalási programot vezet, melynek célja a környezet védelmére irányuló nevelés támogatása, elkötelezettség növelése több generációt is érintve.

Aktuális Zöld Megoldás-pályázat keretében a környezettudatos ötletek megvalósulását támogatják a Beremendi és Váci Cementgyár környezetében élők számára. A környezetvédelmi program meghirdetése mind a vállalat, mind ügynökségünk esetében izgalmas időszak; a pályázat online- és sajtó kommunikációja évek óta kiemelt szerepet kap, különösen a pandémiás időszakban. A tavalyi évben világszerte fellépő nehézségek ellenére összesen 31 pályázat érkezett a baranyai és a váci régióból. Ügynökségünk emellett a beérkező pályázatok adminisztrálásában és a Bizottsági döntő ülések lebonyolításában segíti az építőanyag-ipari vállalatot, egészen a projektátadókig.
A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében az elmúlt évek során eddig összesen 46 projekt valósult meg mintegy 65 millió forintból. Az idén megvalósuló 7 pályázattal pedig tovább növelik a támogatottak számát.