A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása a Pécsimami Közhasznú Egyesület legújabb projektjének célja, mely keretében szemléletformáló rendezvényekkel hívják fel a társadalmi egyenlőtlenségekre a figyelmet. A Nagyszülők világnapja alkalmából szervezett családi nap pedig hatalmas sikert aratott.

A szemléletformáló rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a nagyszülők családban betöltött felbecsülhetetlen értékű szerepére, hiszen azokban a családokban, ahol van támogató nagyszülői háttér, sokkal könnyebb a munka és a családi élet összeegyeztetése. Rengeteg család számára nem képzelhető el az élet a nagyszülők aktív segítsége nélkül - szeptember 2-án, a Nagyszülők világnapján, az Urániában ők kerültek a középpontba.

A családi délutánon több mint 300 nagyszülő, szülő és gyermek ünnepelt együtt: a légvár, arcfestés, csillámtetoválás és családfa készítés mellett a családtagok oklevéllel köszönték meg a nagyszülők folyamatos gondoskodását. Ezután Ribizli Bohóc előadását élvezhették a kicsik és nagyok is, majd az Elrabolt hercegnő vetítésével zárult a teltházas program.




Kapcsolodó hírek