25 kilométeres futóversennyel ünnepelte negyedszázados pécsi jelenlétét ügyfelünk, a Hauni Hungaria. A több mint félezer sportolót és közreműködőt megmozgató esemény főszervezője PR-ügynökségünk volt.

Pécs legnagyobb idei sporteseményét rendeztük meg szeptemberben a Hauni Hungaria megbízásából. Az egyedi gépgyártással foglalkozó nemzetközi nagyvállalat évek óta PR-ügynökségünk partnere, akiknek számos kommunikációs aktivitásában működtünk közre. A Hauni idén pécsi jelenlétének 25. évfordulóját ünnepli, amihez természetesen kommunikációs kampány is társul.

Ennek volt része a futóverseny is. A sportolók egyéniben 5 és 25 km-es távok között választhattak, de futhattak 10+15 km-es váltóban is. Az útvonal Pécs legtöbb városrészét érintette, beleértve a nevezetességek többségét. Uránvárostól a Mecsekoldalon át a Tettyéig futott a mezőny, érintve a Széchenyi teret és a székesegyház környékét. A rajt és a cél természetesen a Hauni telephelyén volt. A távot teljesítők a gyárban készült, egyedi tervezésű rozsdamentes acél befutóérmet kaptak, a dobogósok pedig egy hasonlóan különleges plakettet vihettek haza.

Összesen 353 fő állt rajthoz, a legtöbben a 25 km-es királykategóriában. Köztük az ultrafutó világklasszis, Lubics Szilvia, aki természetesen meg is nyerte saját korcsoportját. A lebonyolításhoz több mint 200 közreműködőre volt szükség, akik a rajtközpontban és a frissítőállomásokon dolgoztak vagy a forgalmat irányították. Mintegy 30 rendőr és 50 polgárőr mellett több mint száz diák és önkéntes is segített.

PR-ügynökségünk a Hauni25 futás főszervezőjeként felelős volt az előkészületekért, a pályakijelölésért, a verseny engedélyeztetéséért és promóciójáért, valamint a helyszíni lebonyolításért.