A mindennapokban hajlamosak vagyunk a legtöbb kellemetlen szagú, fura halmazállapotú anyagra ráfogni, csak haszontalan hulladék. A minap egyértelműen bebizonyosodott: nem is állhatnánk messzebb a valóságtól.

Egy egész napos program szakmai előadásai, valamint talajtani kísérletek eredményei nyújtottak betekintést az aktuális zöld technológiák rejtelmeibe, különösképpen a talajminőség javítására vonatkozóan. Magyar és norvég kutatók, fiatal doktoranduszok, egyetemi oktatók, a szakterület ismert és elismert tagjai vitatták meg a legfrissebb eredményeket és kihívásokat.

A projekt zárásaként megtudhattuk: léteznek már hatékony módszerek, amelyekkel a szerves hulladék és az ásványi anyagok megfelelő vegyítésének segítségével kimagasló mértékben javítható a talajok tápanyag-ellátottsága. Az Inwatech Kft. szakemberei nagy reményeket fűznek a megvalósított fejlesztéshez, mindemellett folyamatosan törekednek a technológia tökéletesítésére is.

PR-ügynökségünk a rendezvény teljes lebonyolításában és a szakmai programszekciók magyar és angol nyelvű moderálásában vállalt szerepet.