Erdő-mező élővilága, népművészet, helytörténet és csillagászat a témái annak a vadonatúj ismeretterjesztő weboldalnak, amelyet a somogyi állami erdőket gondozó SEFAG Zrt. megbízásából készített PR-ügynökségünk.

A SEFAG Zrt. a horvátországi Verőce-Drávamente megyével és az ottani természetvédelmi területeket felügyelő intézménnyel közösen valósított meg egy projektet, amelyet az Európai Unió Interreg-programja finanszírozott. Ennek részeként a Zselici Csillagparkban, a Ropolyi-tónál és a horvát Suhopolje kastélyparkjában történtek különféle fejlesztések. Az építkezések mellett a projekt eleme volt egy olyan digitális tananyagcsomag összeállítása, amely az érintett területek természeti-kulturális értékeit mutatja be.

Az elkészült weboldal három nyelven – magyarul, angolul és horvátul – közel tucatnyi témát dolgoz fel a Dráva-mente élővilágától kezdve erdeink nagyvadain át a megye népi építészetéig és fényszennyezésig. Megtudhatjuk például, miért kapta nevét a nyári lúd vagy a néphit szerint miért görbe a Göncölszekér rúdja. A gazdagon illusztrált, informatív szövegek elolvasása után egy kvízzel tehetjük próbára frissen megszerzett tudásunkat. Aki pedig csak játszani szeretne, az többféle népszerű online játék, például a nemrég világsikerré vált 2048 „erdősített” verzióját próbálhatja ki.

A fejlesztés minden részfeladatát PR-ügynökségünk végezte, beleértve a témaválasztást, a szükséges kutatómunkát, a tananyagok és az illusztrációk összeállítását, valamint a weboldal grafikai kidolgozását és programozását.