A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) számára kiemelten fontos, hogy a fiatal tehetségek számára megfelelő hátteret nyújtson, éppen ezért hozta létre két cementgyára térségében az általános és középiskolásokat célzó ösztöndíjprogramját.

A vállalat hosszú évek óta felkarolja azokat a fiatal tehetségeket, akik az élet valamely területén – legyen szó tantárgyi tudásról, zenéről, sportról vagy éppen művészetekről – kimagasló tehetségről és szorgalomról tesznek tanúbizonyságot.

A nyertes tanulók tíz hónapon keresztül kapják az elnyert ösztöndíjat, amely az általános iskolásoknak havonta 8 000 forintos, míg a középiskolásoknak 10 000 forintos támogatást jelent.

2019/2020-as tanévben a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány kuratóriuma Vácott 43, míg Beremenden 48 tanuló számára osztotta ki a program keretében az ösztöndíjakat. A Beremend vonzáskörzetében élő diákok november 21-én, Vácott pedig november 22-én vehették át okleveleiket.

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram keretében Vácon a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a vállalat összesen közel 85 millió forinttal támogatott közel 1100 tehetséges tanulót.

Pr-ügynökségünk az említett rendezvények előkészítése és lebonyolítása mellett az ösztöndíj kommunikációs feladataiban is a Duna-Dráva Cement Kft. segítségére volt.