Környezettudatosságot elősegítő „zöld ötletek” a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának támogatásából.

A drávaszabolcsi, a siklósi és a két pécsi pályázó a fenntarthatóság, és környezetbarát nevelés érdekében közösségi tereket hozott létre kicsik és nagyok számára egyaránt.

A drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda 2018-ban másodszor nyert támogatást a környezetbarát ötletei megvalósítására. „Az én házam! – Az én váram!” nevet viselő projekttel megálmodtak egy úgynevezett aktívházat, amely remekül kapcsolódik a 2017-ben megépített kölyÖKOpark elemeihez.

Az óvodához hasonlóan a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, Kanizsai Dorottya Általános Iskola is a szabadban történő tanulásra helyezte a hangsúlyt pályázatával. A Tan-liget projekt a terület hatékony hasznosítása mellett az infrastruktúra környezettudatos működését is szolgálja.

A pécsi pályázók szintén a környezeti nevelésre helyezték a hangsúlyt.

A Bártfa utcai tagóvoda gyermekeiért” Alapítvány Mesekert, a Meszesért Alapítvány Élő, Élhető udvar pályázatával egy fenntartható, környezetbarát és egészséges környezetet teremtettek az óvodás és iskolás gyerekek számára.

Az átadó ünnepségekre szeptember 18-án és 19-én került sor, ahol az iskolák, az alapítványok és fenntartóik, valamint a Duna-Dráva Cement Kft. képviselői is tiszteletüket tették.

A vállalat munkáját a projekt során sajtó- és közösségi média kommunikáció szervezésével támogattuk. Társadalmi felelősségvállalási programjuk szervezésében és lebonyolításában évek óta szerepet vállalunk.




Kapcsolodó hírek