2019-ben újabb 7 környezettudatosságot elősegítő kezdeményezés valósul meg a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának köszönhetően. 2018-ban a baranyai régió egyik kulturális központja, a Siklósi Vár is indult és nyert a pályázaton.

A várkapitány és munkatársai által megálmodott Rózsakert fejlesztése magába foglalt egy madárbarát- és gyógynövénykertet, valamint egy kisállat simogatót, mindezt a szabadban történő tanulás és pihenés érdekében.

A projekt célja, hogy tovább fejlesszék és kiegészítsék a Rózsakertet, amely így teret biztosít az iskolások és az óvodások környezeti neveléséhez. A továbbfejlesztett Rózsakert ünnepélyes átadóját augusztus 9-én tartották, amelyen a vár vezetése és a DDC képviselői is tiszteletüket tették.

A Duna-Dráva Cement Kft. nyolc évvel ezelőtt hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot abból a célból, hogy forrást biztosítson olyan fejlesztések, programok finanszírozására, amelyek a Váci és a Beremendi Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek kiépítésére, megszépítésére irányulnak.

A vállalat munkáját a projekt során sajtó- és közösségi média kommunikáció szervezésével támogattuk. Társadalmi felelősségvállalási programjuk szervezésében és lebonyolításában évek óta szerepet vállalunk.




Kapcsolodó hírek