Mindig öröm közösen tenni egy jó ügyért, különösen, ha olyan fontos témáról van szó, mint a környezetvédelem. Büszkék vagyunk rá, hogy a tavaly útjára indított Zöld Iroda programunkkal egy év alatt mennyi változást értünk el.

Az ügynökségi élet minden napja mozgalmas, éppen ezért fontos eredmény számunkra, hogy az alapelveink között szereplő környezettudatosság nálunk nem csak egy üres frázis, hanem valódi tartalom van mögötte.

Hiszen egyelőre egyetlen otthonunk van, a Föld, amelyet épségben meg kell őriznünk a saját magunk és a következő generációk számára is. Mi abban hiszünk, hogy kis változtatásokkal is jelentős javulást érhetünk el, amikkel egészséges munkakörnyezetet teremtünk kollégáinknak és egyben csökkentjük az ügynökség környezeti hatását is.

Az elmúlt egy évben olyan területekre fektettünk hangsúlyt, mint a papír-és energiafelhasználás, vízfogyasztás, hulladékkezelés, az iroda- és takarítószerek beszerzése, de javítottunk az ügynökség levegőjének minőségén is. Ahol csak lehetett, környezetbarát alternatívára váltottunk. Nálunk a kollégák saját termoszba kérik a kávét a sarki pékségben, szerdánként húsmentesen étkezünk (na jó, azért nem mindig, de törekszünk rá :) ) és még az elektronikai hulladékok újrahasznosítását is megszerveztük. A jelszó valahol az önfeledtség és a komolyság között keresendő; szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát az irodában, miközben a környezetre káros szokásainkat levetkőzzük. A kiemelkedő aktivitást mutató kollégákat pedig minden hónapban Zöld Iroda díjjal jutalmazzuk!

Megállni most már nem lehet, és nem is tervezzük; a következő időszakban a környezetkímélő közlekedésen és rendezvényszervezésen lesz a hangsúly.

Zöld Iroda programunkról a jövőben további részleteket itt, a honlapunkon olvashattok.