A dán, robottechnológiával foglalkozó partnereink egyikével, a Mobile Industrial Robots-szal találkoztunk Varsóban december elején. A régiós kommunikációt három Közép-Kelet-európai ügynökségen keresztül valósítja meg a cég, magyarországi jelenlétükért mi felelünk.

A Mobile Industrial Robots (MiR) olyan autonóm mobil robotok fejlesztésével foglalkozik, amelyek a gyártósorok melletti- és közötti gyáron belüli logisztikai folyamatokat tudják megkönnyíteni és egyben a termelési folyamat hatékonyságát is képesek növelni.  A könnyen telepíthető és programozható MiR robotok képesek feltérképezni a gyárterület egészét, majd önállóan közlekedni a változó tereptárgyak és emberi munkatársak kikerülése mellett.

A közép-kelet európai régióban is egyre hangsúlyosabban van jelen az automatizáció. A Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR) aktuális jelentése szerint a hazánkban telepített robotok száma az elmúlt évben 244%-os növekedést mutat. Ügynökségünk sajtókommunikációs feladatokkal és tartalomgyártással segíti a Mobile Industrial Robots munkáját.