Koncepciós perben meghurcolt bányamérnökök előtt tisztelgő emlékművet avatott a Pécs város napján rendezett bányásznapi ünnepségen PR-ügynökségünk ügyfele, a Pécsi Bányásztörténeti Alapítvány.

A Pécs 20. századi arculatát és fejlődését markánsan meghatározó, de mintegy két évtizede felszámolt szén- és uránbányászat helyi örökségének legfontosabb ápolója a Pécsi Bányásztörténeti Alapítvány. Az egykori bányamérnökök alapította szervezet emlékhelyek sokaságát hozta létre a városban és kiadványokkal, rendezvényekkel tiszteleg az elődök munkája előtt.

Az idei hagyományos bányásznapon az ötvenes években, koncepciós perben ártatlanul megvádolt majd szabotázsért sokéves börtönbüntetésre ítélt bányamérnököknek állítottak emlékkövet az Ágoston téren. A korra jellemző módon a négy szakember tudása olyannyira nélkülözhetetlen volt, hogy a börtönből is dolgoztak, majd elengedésük és rehabilitálásuk után újra felelős pozíciókba kerültek a bányákban.

Az emlékkövet több száz fős tömeg jelenlétében az érintettek leszármazottai leplezték le. PR-ügynökségünk az ünnepség szervezésében és lebonyolításában is közreműködött, emellett a médianyilvánosság biztosításáról is gondoskodtunk.